Middeling gratis berekenen

De middelingsregeling is voor wie sterk wisselende inkomens heeft. Dan is het voordelig om een middelingsverzoek in te dienen bij de Belastingdienst en zo belasting terug te vragen. Hieronder kunt u met onze handige tool gratis berekenen of middeling van belasting voordelig voor u is! Komt u er niet uit of heeft u vragen, neem dan gerust contact op!

– Vul hieronder voor minimaal drie aaneengesloten jaren uw “belastbaar inkomen uit werk en woning” (box 1) in.
– Neem de bedragen over uit de definitieve aanslag die u van de Belastingdienst hebt gekregen.
– Vul een 0 in bij geen of bij een negatief inkomen.
– Vul niets in om een bepaald jaar niet mee te nemen bij de berekening.

Jaar Inkomen box 1
2007:
2008:
2009:
2010:
2011:
2012:
2013:
2014:
Geboortejaar:

Uitleg

Bij middeling wordt uw inkomen uit drie verschillende aaneengesloten jaren bij elkaar opgeteld en door drie gedeeld. Over dit gemiddelde inkomen wordt dan belasting betaald. Er is dus een grote kans dat u minder belasting hoeft te betalen als u een middelingsverzoek doet. Een middelingstijdvak is altijd drie aaneengesloten jaren.

Situaties waarin middelen zeker zin heeft:
– wanneer u bent gestart of gestopt met werken,
– wanneer u onbetaald verlof heeft opgenomen,
– wanneer u minder bent gaan werken,
– wanneer u een ontslagvergoeding heeft ontvangen.

Ook voor freelancers en ondernemers is middelen vaak voordelig.

Een middelingsverzoek kan ingediend worden tot drie jaar nadat u de laatste definitieve aanslag van het betreffende middelingstijdvak heeft gekregen. Dat betekent dat wanneer u de definitieve aanslag krijgt van 2012, u binnen drie jaar een middelingsverzoek in kan dienen voor de jaren 2012, 2011 en 2010.

Een verzoek tot middeling kan meerdere keren ingediend worden, maar de jaren van de middelingstijdvakken mogen elkaar niet overlappen.