Voorlopige aanslag

De voorlopige aanslag is heel handig in het geval dat u verwacht belasting te moeten betalen en in het geval dat u verwacht geld terug te krijgen. Met het op tijd indienen van een voorlopige aanslag kunt u wellicht ook nog eens box-3 belasting besparen. Wij helpen u graag bij het indienen van een voorlopige aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

Belastingteruggave
Wanneer u verwacht dat u geld terug krijgt van de Belastingdienst is de voorlopige aanslag het middel om ervoor te zorgen dat u maandelijks een bedrag van de Belastingdienst op uw rekening gestort krijgt. Een situatie waarin vaak sprake is van een belastingteruggave is bijvoorbeeld wanneer u een hypotheek hebt op uw eigen woning en u dus de hypotheekrenteaftrek kan toepassen, maar bijvoorbeeld ook als u kinderen onder de twaalf jaar hebt.

De voorlopige aanslag is altijd gebaseerd op een voorlopige berekening. Na afloop van het kalenderjaar kunnen wij voor u de aangifte inkomstenbelasting doen en dan volgt een definitieve aanslag.

Scherpe tarieven
Wij doen voor u graag een verzoek voor een voorlopige aanslag bij de Belastingdienst tegen een vast tarief. Omdat wij een vast tarief berekenen komt u niet voor verrassingen te staan, hoe ingewikkeld uw verzoek voor een voorlopige aanslag ook is. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen