Aangifte schenkbelasting

Hebt u een schenking gekregen? Dan doen wij graag uw aangifte schenkbelasting. Een schenking hoeft niet uitsluitend uit geld te bestaan, ook goederen vallen onder een schenking.

Wij kunnen u ook helpen om via periodieke schenkingen het betalen van erfbelasting flink te verminderen. Bovendien adviseren wij u over het meest fiscaalvriendelijke tijdstip van de schenking.

In de schenkbelasting gelden verschillende vrijstellingen. Wanneer er een vrijstelling van toepassing is, hoeft u over het bedrag van de vrijstelling geen belasting te betalen. De hoogte van de vrijstelling is afhankelijk van de relatie tussen de gever en ontvanger en van de hoogte van de schenking. Zo is er een algemene vrijstelling, maar ook een verhoogde vrijstelling, bijvoorbeeld in de situatie dat een ouder aan een kind schenkt. Daarnaast gelden er specifieke vrijstellingen als het geld wordt gebruikt voor het betalen van een studie of een eigen woning.

Scherpe tarieven
Wij adviseren u graag over het beste schenkingstijdstip. Daarnaast verzorgen wij uw aangifte schenkbelasting. Onze tarieven scherp. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen